Directie

“Ontwikkeling is niet het vullen van een emmer, maar het ontsteken van een vuur.”

William Butler Yeats

Inspiratiesessies

Leer- & Ontwikkelcultuur

Leer- & Ontwikkelcultuur

23 mei 2024

Waarom is een leercultuur belangrijk? Wat zijn de voordelen?

1. Jong talent aantrekken met ontwikkelmogelijkheden.
2. Medewerkers motiveren en betrokken houden.
3. Leiderschap is ook een belangrijk thema geworden.
4. Persoonlijke capaciteiten ontwikkelen.
5. Opbouwen van een werkgeversmerk.

Hoe zit het met de ontwikkelmogelijkheden binnen jouw organisatie? Ben jij voorbereid op de toekomst? Best practices komen aan de orde en we kunnen vast en zeker leren van elkaar!

Compassievol Leiderschap

Compassievol Leiderschap

18 juli 2024

Compassie tonen zorgt voor vertrouwen, loyaliteit en saamhorigheid, en maakt jou een betere leider. Hoe kun je leiden mét compassie, zonder dat je bedrijf er op achteruit gaat qua effectiviteit?
Leidinggeven is moeilijk. Hoe houd je de balans tussen het tonen van compassie voor je werknemers én zorgen dat het werk effectief gedaan wordt? Er wordt veel van ons gevraagd en daarom is het juist nu voor leiders van belang om compassie te laten zien. Maar alleen compassie tonen is niet genoeg, je moet ook jouw kennis op het gebied van effectiviteit blijven delen. Het gaat om het vinden van een delicate balans tussen kennis en compassie, waarbij je als leider continu dit evenwicht moet blijven bewaken.

Diversiteit & Inclusie

Diversiteit & Inclusie

19 september 2024

Hoe kan ik als manager of coach een veilige werkvloer met ruimte voor diversiteit realiseren?
Om op een goede manier te kunnen omgaan met diversiteit heb je inzicht nodig in de belemmerende uitsluitingsmechanismen in de samenleving en op de werkvloer.

Interculturele competenties, instrumenten en concepten die behulpzaam zijn bij het begeleiden van diversiteit komen uitgebreid aan de orde. Een belangrijk begrip bij het managen van diversiteit zijn de ‘Beschermjassen’. Wat zijn ‘Beschermjassen’? Welk effect hebben ze? En vooral: hoe kun je ze inzetten en wanneer doe je dat?

Destructieve Dynamieken

Destructieve Dynamieken

14 november 2024

Hoe herken je destructieve dynamieken in organisaties en hoe doorbreek je deze patronen? In elke organisatie komt wel een patroon of meerdere patronen voor. Ze kunnen schadelijk zijn en moeilijk te doorbreken.
Wantrouwen, rolpatronen en wij-zij-polarisaties zijn voorbeelden van dynamieken die een destructieve uitkomst kunnen hebben. Door de destructieve dynamieken te benoemen en hun eigenaardigheden te ontrafelen, worden ze een stuk tastbaarder en hanteerbaarder.
Durven we eigen dynamieken met elkaar onder de loep te nemen?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het NHN Groeiers programma voor ondernemers en leiders.

Het nieuwe programma staat hieronder klaar.

Locatie: Societeit de Dieu
Langestraat 114, Alkmaar

Ontvangst om 8:00 uur
Afsluiting rond 10:30 uur

Investering 4 bijeenkomsten incl. ontbijt buffet: € 480,- ex. BTW.

De inhoud is tot stand gekomen in overleg met eerdere deelnemers maar ook met nieuwe deelnemers. Maar niets is in beton gegoten,  zoals je van ons (Jolanda Bakker en Occo Koedijker) kunt verwachten. Heb je ideeën voor een onderwerp of een inspirerende spreker? Laat het ons weten. Wij worden ook graag geinspireerd.

Heb je vragen of wil je eens sparren?

Jolanda I 06 27 20 27 55

Occo I 06 53 16 21 76