Loopbaanbegeleiding & Outplacement

Je sluit en start, gewenst of ongewenst hoofdstukken in het leven maar in elk hoofdstuk ontwikkelt zich een betere versie van jezelf.

We staan steeds vaker stil bij het verloop van onze loopbaan. Vind ik mijn huidige werk nog leuk genoeg om de komende jaren te blijven doen? Wat zou ik nog meer kunnen en willen? Hoe zorg ik dat ik toegevoegde waarde blijf leveren en zeker ben van werk, nu en in de toekomst? Soms zijn er situaties (verlies of dreigend verlies van huidige baan) waardoor je gedwongen wordt na te denken over deze vragen. In dat geval heb je ook behoefte aan begeleiding, aan concrete handvatten als het gaat om het realiseren en verkrijgen van een nieuwe baan.

De ene loopbaanvraag is de andere niet, de aanleiding loopt sterk uiteen. Herken je een voorbeeld?

  • Wat is voor mij een logische vervolgstap in mijn loopbaan?
  • Het werk valt je steeds zwaarder om te doen. Ook heb je het idee dat je meer en meer je best moet doen om je werk naar tevredenheid af te ronden. Wat is er aan de hand?
  • Je denkt na over een verdiepende studie, maar je twijfelt over de richting en waar je goed aan doet loopbaan technisch.
  • Je bent benieuwd naar jouw loopbaanmogelijkheden in een andere sector. Eens rondkijken in een andere sector trekt je, maar hoe pak je dat aan?
  • Je bent/moet op zoek naar een nieuwe baan. Je weet nog niet wat je wilt en hoe je dit vervolgens gaat realiseren. In overleg met jouw werkgever mag je een bureau inschakelen om je te begeleiden van werk naar werk.
  • Je wilt voor jezelf beginnen en hierin ondersteund worden.

Je moet soms een andere weg inslaan, om een nieuw hoofdstuk te schrijven

Loopbaanbegeleiding

10 uur (online) coaching en advies

3 maanden

1 op 1 sessies

diverse online assessment tools, persoonlijkheidsvragenlijsten

Loopbaan APK

4 uur (online) coaching en advies

1 tot 2 maanden

1 op 1 sessies

diverse online assessment tools, persoonlijkheidsvragenlijsten

Outplacement

20 uur (online) coaching en advies

6 maanden

1 op 1 sessies

diverse online assessment tools, persoonlijkheidsvragenlijsten

CLIËNTEN AAN HET WOORD…

Inmiddels zitten mijn eerste vier weken er bij mijn nieuwe werkgever op. Vanaf het eerste moment voelde ik me al enorm welkom en thuis. Ik ervaar een hele warme organisatie die goed bij mij past. Na 12 jaar voor dezelfde organisatie te hebben gewerkt ben ik ontzettend blij dat ik het aandurfde om om mij heen te gaan kijken. Mijn werk geeft me veel plezier en energie! Bedankt voor je fijne begeleiding en ondersteuning! Ik heb dit enorm op prijs gesteld.

Ilona – Teamleider Zorg – januari 2021

“Jolanda Bakker heeft mij ontzettend geholpen tijdens mijn zoektocht naar een baan. Door haar directe, eerlijke, heldere en zinvolle opmerkingen en tips heb ik geleerd goede brieven te schrijven, m’n CV op de juiste manier vorm te geven (puur gericht op de functie) en m’n LinkedIn profiel te gebruiken om een passend netwerk op te bouwen. We hebben samen een sollicitatiegesprek en een arbeidsvoorwaardengesprek voorbereid en met deze voorbereidingen in m’n achterhoofd, heb ik een baan in het onderwijs gekregen waar ik super blij mee ben. Ik vraag me af of dit zonder de hulp van Jolanda was gelukt. Ik ben haar ontzettend dankbaar en kan Jolanda, Bureau Hoofdstuk, bij iedereen aanraden die even een steuntje in de rug nodig heeft!

Alexandra – Administratief medewerker Onderwijs – januari 2021