Bureau Hoofdstuk

Nieuwsgierigheid brengt je verder

Welkom bij Bureau Hoofdstuk van waaruit wij met gedreven professionals samenwerken om ondernemers, managers en professionals te inspireren en te begeleiden in hun ontwikkeling en/of samenwerking. Omdat we geloven in groei en ontwikkeling, dat je daarvoor nieuwsgierig moet zijn zodat je stappen kunt zetten. We maken je graag nieuwsgierig naar de betere versie van jezelf, jouw team en organisatie.

Deze site is nog under construction; we zien je hier binnenkort graag terug.

Organisatieadvies & -mentoring

Als ondernemer heb je vraagstukken waar je al een tijdje mee rondloopt. Dilemma’s of uitdagingen die je wilt oplossen en die jouw aandacht vragen. Bijvoorbeeld het meer in positie brengen van jouw managementteam, het inrichten van jouw organisatie om de groei te realiseren die je ambieert, het meer uit jouw team willen halen of het overdragen van jouw directietaken aan een beoogd opvolger. En merk je dat je er niet echt uitkomt en niet tot een antwoord of beslissing komt. Je hebt behoefte aan een objectieve en frisse blik op jouw vraagstuk gebaseerd op ervaring en expertise.

HR-Advies

Het menselijk kapitaal is de belangrijkste bouwsteen van vrijwel elk bedrijf. Maar geeft ook vaak zorgen en hoofdbrekens. Hoe trek je de juiste mensen aan, hoe behoud je ze? Hoe geef je ruimte aan ontwikkeling in een MKB-bedrijf? Van welke subsidies kan ik gebruik maken? Ja en helaas voel je soms ook dat je van mensen afscheid wilt nemen, maar hoe doe je dit zorgvuldig? Je groeit en wilt HR verder professionaliseren binnen jouw bedrijf.  Of je hebt als ondernemer zelf HR in portefeuille maar hebt incidenteel behoefte aan expertise bij bepaalde HR vraagstukken die voorbij komen.

Leiderschapsontwikkeling

Tijden veranderen, mensen veranderen en vragen ander leiderschap. Gedeeld leiderschap, coachend leiderschap, inspirerend leiderschap. Maar wat past jou? Wat zijn jouw leiderschapstalenten en waar kun je mogelijk jezelf nog uitdagen en ontwikkelen? Hoe blijf jij als manager werken aan je eigen leiderschap, passend bij jouw talent maar ook passend bij wat de huidige en toekomstige medewerkers zoeken in een leider? Hoe haal je het beste uit jezelf, jouw team in jouw huidige organisatie? Mogelijk constateer je dat je meer tijd besteedt aan managen dan aan het leiden van jouw organisatie of team. Hoe breng je dit weer in balans?

Samenwerksessie MT of DT

Samenwerken in een team vergt aandacht en onderhoud. De kwaliteit van samenwerking in een MT of DT straalt direct af op de rest van de organisatie. Organisatieveranderingen, een gedragen toekomstvisie, organisatiewaarden inbedden in de samenwerking van een team, patronen in de samenwerking die geen energie meer  geven. Er zijn diverse aanleidingen en doelstellingen die vragen om een samenwerksessie. Een samenwerksessie (teamcoaching) is een heel krachtig middel als de onderlinge afstemming (communicatie, afspraken, samenwerking enz.) tussen teamleden beter kan.

Assessments

Om het potentieel van jezelf en of van een medewerker goed in kaart te brengen biedt Bureau Hoofdstuk assessments aan. Bij aanname, doorstroom, als start in een nieuwe functie of van een ontwikkeltraject geeft een assessment veel meerwaarde. Een goede afstemming tussen aanwezig talent, potentieel, de organisatie en de functie motiveert en geeft werkplezier. Het verkregen inzicht na afname van een assessment vertalen wij naar heldere adviezen waar zowel de medewerker als de organisatie mee verder kan. We zetten instrumenten in die persoonlijkheid, drijfveren en cognitieve capaciteiten in kaart brengen.

Loopbaanbegeleiding & Outplacement

We staan steeds vaker stil bij het verloop van onze loopbaan. Vind ik mijn huidige werk nog leuk genoeg om de komende jaren te blijven doen? Wat zou ik nog meer kunnen en willen? Hoe zorg ik dat ik toegevoegde waarde blijf leveren en zeker ben van werk nu en in de toekomst? Soms zijn er veranderingen (verlies of dreigend verlies van huidige baan) waardoor je gedwongen wordt na te denken over deze vragen. In het laatste geval heb je ook behoefte aan begeleiding, aan concrete handvatten als het gaat om het realiseren en verkrijgen van een nieuwe baan.
 

neem de volgende stap

Soms moet je vertragen om te kunnen versnellen

 

Soms moet je gewoon even vertragen in je ondernemerschap, achteroverleunen en bezinnen. De waan van de dag aan een ander laten en ruimte creëren om stil te staan bij jouw vraagstukken. De juiste vragen aan jezelf stellen en tot inzicht komen. Daar helpen wij graag bij, want wij gunnen ondernemers, managers en professionals hun glimlach.

meer weten?

meer weten?